Dieselgrossisten AS


Hovedside


Nyheter


Her finner du oss: Bygning 33, Helgelandsmoen Næringspark , 3512 Hønefoss. Vi sender over hele landet.

Tekniske tips bensin.

Det er alltid noe å lære. DISSE SIDENE ER UNDER UTVIKLING. DERFOR MANGLER DET MYE. SKAL FORSØKE Å LEGGE INN MER NYTTIG INFO SÅ RASKT SOM MULIG. I MELLOMTIDEN ER DET BARE Å SENDE EN MAIL HVIS DU LURER PÅ NOE TEKNISK.

Lambdasonder benyttes på både bensin og dieselmotorer i moderne biler. Her har du noen tips om hvordan du kan finne ut om den fungerer.

Først må vi bestemme oss for hvilke type sonde vi har. Da er det greit å se på antall ledninger på sonden. Er det 1,2-3 eller 4 ladninger, er det en vanlig sonde. Disse benyttes etter kattalysatoren på nye biler, og før kattalysatoren på eldre biler. og testes med ennten scope eller multimeter

Er det 5 eller flere ledninger, er det en bredbåndsonde. Denn sjekkes ved hjelp av diagnoseverktøy.

Den svarte ledningen er normalt sondesignalet. Mål spenningen på den når den er tilkoblet, med motoren på hurtigtomgang. Spenningen skal ligge å pendle mellom 0,1 og 0,9 volt. Ligger den konstant på lav spenning er det mager blanding eller falsk luft. Er den konstant høy, er det feit blanding (tett luftfilter , dyser som ikke er tette osv). Er spenningen konstant ca 0,45 volt, er sonden deffekt.

Husk at det finnes også andre typer sonder. Er du i tvil, er det bare å ta kontakt.

Dieselgrossisten ASTelefon: 90542988Nettstedskart