Dieselgrossisten AS


Hovedside


Nyheter


Her finner du oss: Bygning 33, Helgelandsmoen Næringspark , 3512 Hønefoss. Vi sender over hele landet.

Tekniske tips diesel.

Her finner du en del tips og kjekt å vite opplysninger om forskjellige elektroniske dieselinnsprøytninssystemer. DISSE SIDENE ER UNDER UTVIKLING. DERFOR MANGLER DET MYE. SKAL FORSØKE Å LEGGE INN MER NYTTIG INFO SÅ RASKT SOM MULIG. I MELLOMTIDEN ER DET BARE Å SENDE EN MAIL HVIS DU LURER PÅ NOE TEKNISK.

VP44: Den vanligste feilen på disse ligger i elektroniken. Når denne pumpen går i stykker, stopper motoren, og pumpen må byttes. Luft i systemet er også ofte et problem. Ved bytte av pumpe, eller etter bytte av drivstoffilter, må du huske å fylle det nye drivstoffilteret eller pumpen med diesel før montering. Det samme gjelder ved bytte av pumpe. Fyll opp pumpen før du forsøker å starte. La dyserørenes koblinger være løse ute ved dysene. Når du ser det kommer drivstoff skrur du igjen disse. Nå skal den starte.

CR: Den vanligste feilen på Common Rail system er for stor returmengde på dysene. Sjekk ved hjelp av lekkasjetesteren om en eller flere av dysene lekker mer en 25% mer enn de andre. Lekkasje mellom dyse og topplokk er også vanlig. Det finnes løsemidler som løser opp "beken" som dannes rundt dysene, og som gjør det lettere å få dysene ut. Sammen med et freseverktøy for å reparere skaden i topplokket, er dette det du trenger. Husk at kobberpasta ikke må menyttes ved montering av den nye dysa. Det finnes et spesialfett for dette. Det er et "Hvitt fett" som du får hos oss. Husk å bytte kobberring og strekkbolt samtidig. Den gamle kobberringen sitter ofte igjen nå dysa demonteres.

EDC fordelerpumpe: Er bilen tungstartet når den er varm, er det normalt pumpen som er utslitt. Ved ugjevn gange eller hard gange, kan en oppjustering av hustrykket hjelpe. Dette gjør at tenningen endres.

PDE: Når det gjelder pumpedyse, er det ofte stygg eller ugjevn gange på motoren som er problemet. Dette kommer ofte av sot på dysespissen. Hjelper det ikke med et rensemiddel, må dysa eller dysespissen byttes. Får du feilkode på injektorens magnetventil, må injektoren byttes.

 

Opel med ISUZU motor. F.eks OPEL COMBO. Denne bilen har et problem med den ene styresentralen. Symptomene er at motoren stopper og som oftest ikke vil starte igjen. Feilkode P0251.

Denne feilen kan repareres for kr 1800 eks mva. Går ikke dette, trekker vi fra denne summen på den nye delen, som koster ca kr 3900 ,- eks mva.

Dieselgrossisten ASTelefon: 90542988Nettstedskart